Πώς θα φτιάξεις στεφάνι πρωτομαγιάς

Θα χρειαστείς:
1 κουβάρι σπάγγος φυσικού χρώματος
1 μικρό κλαδευτήρι
1 ψαλίδι
1 ζευγάρι γάντια

Βήμα 1:
Διάλεξε λουλούδια της αρεσκείας σου πολλών χρωμάτων.
Ανάμειξε άγρια, ήμερα, μικρά, μεγάλα και διάφορες πρασινάδες, βότανα κάνοντας τους πιο απροσδόκητους συνδυασμούς.
Έχε στο νου σου ότι θα χρειαστείς πιθανότατα περισσότερα λουλούδια από αυτά που νόμιζες γιατί θα τοποθετηθούν πολύ πυκνά.

Βήμα 2:
Πάρε 3-4 κλαδιά κισσού
Άρχισε να πλέκεις τα κλαδιά, ξεκινώντας από ένα και συνεχίζοντας με τα άλλα, στερεώνοντας τις άκρες ανάμεσα στα κλαδιά. Το τσέρκι πρέπει να είναι αρκετά μικρότερο απ το στεφάνι που θες να φτιάξεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το τσέρκι έχει διάμετρο 35 εκατοστά και το τελειωμένο στεφάνι 50 εκατοστά. Αν πάλι δεν βρίσκεις εύκολα κισσό ή άλλο ευλύγιστο κλαδί μπορείς να κάνεις ένα στεφάνι από συρμάτινη κρεμάστρα του καθαριστηρίου.

Βήμα 3:
Κόψε τα κοτσάνια.
Άρχισε να κόβεις τα κοτσάνια σε μήκος περίπου δέκα εκατοστών.
Δέσε τα ματσάκια. Άρχισε να δένεις 4-5 ματσάκια μαζί πάνω στο τσέρκι με τα κοτσάνια παράλληλα με το σώμα του και όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Συνέχισε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση πολύ πυκνά, δένοντας σφιχτά κάθε 3-4 μπουκετάκια έως ότου συμπληρωθεί. Αν στο τελικό στεφάνι βλέπεις κενά ή αραιά σημεία μπορείς να μπήξεις μονά λουλούδια ή ανθισμένα κλαράκια να τα καλύψεις όταν έχει πια κρεμαστεί.

Τέλος: Επιστράτευσε φίλους ή παιδιά
Για το τέλος μην ξεχάσεις να εντάξεις στη διαδικασία τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αν μαζί αρχίσετε να φτιάχνετε μπουκετάκια πάει πολύ πιο γρήγορα… Σε μιάμιση ώρα το στεφάνι θα είναι έτοιμο και ανάλογα με τα λουλούδια που θα διαλέξεις μπορεί να παραμείνει φρέσκο για κάποιες μέρες. Τα άγρια αντέχουν λιγότερο από τα ήμερα, τα μικρά λιγότερο από τα μεγάλα.

Δείτε περισσότερα