Υλικά για 20-25 μικρά donuts
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα
μέλι και κανέλα για σερβίρισμα
Ανακατεύουμε ζυμώνοντας ελαφρά με το χέρι μας το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα.
Μετά με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε μπαστουνάκια και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ενώνοντας τις άκρες ώστε να ενωθούν. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.